Shim
AHVrij
   
november 2014
 
 
Vrij actueel
Blokken
 
Blokken
  Shim  
 
AH Vrij winnaar van Green Innovation Award 2014

AH Vrij is de trotse winnaar van de Green Innovation Award 2014, in de categorie Sport. Een mooie bekroning op het concept ‘Geen garantie, maar speelgarantie’. Hierbij hanteert AH Vrij een vernieuwende aanpak bij de aanleg en onderhoud van een kunstgrasmat voor voetbalvereniging TAC’90 in Den Haag.


Meeste stemmen

De vakbladen Greenkeeper, Fieldmanager en Groundsman zochten de afgelopen maanden naar de meest opzienbare groene en sportieve innovaties van 2014. Over deze innovaties zijn artikelen geschreven in de vakbladen. De lezers van de bladen brachten meer dan 3.000 stemmen op de websites uit. De meeste daarvan gingen uit naar de innovatieve aanpak van AH Vrij, waardoor de organisatie uit Wateringen vijftien andere genomineerden achter zich liet. Het succes is mede behaald door uw stem. Daarvoor hartelijk dank!

 

Prestatiegarantie

Uitgangspunt bij ‘Geen garantie, maar speelgarantie’ is dat het gaat om burgers en gebruikers die lekker willen voetballen en een gemeentelijke overheid die dat mogelijk moet maken. Met een prestatiegarantie van twaalf jaar neemt AH Vrij alle verantwoordelijkheid uit handen van de gemeente en levert de organisatie een kunstgrasmat die een besparing oplevert op de onderhoudskosten.

 

Denken in oplossingen
“Onze aanpak vereist een compleet nieuwe manier van denken. Eigenlijk geven we geen garantie op de mat, maar de garantie dat er gespeeld kan worden. Twaalf jaar lang. De markt, waaronder fabrikanten van kunstgrasmatten, moet daar nog aan wennen. Maar je moet de uitdaging juist op een andere manier insteken. En nadenken over oplossingen en kwaliteit”, aldus de trotse winnaar en directeur Jan Vrij.

 

Uitreiking

De Green Innovation Award 2014 is voor de eerste keer uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het achtste Nationaal Sportvelden Congres op 20 november 2014 in het Willem II Stadion in Tilburg. Dit is hét kennis- en netwerkevent van de Nederlandse sportsector, waaronder fieldmanagers en beleidsambtenaren van gemeenten, sportbestuurders, aannemers, adviseurs en vertegenwoordigers van de industrie. Het thema was dit jaar ‘Sports as a Service’. 

Shim
 
 
Footer
Stoelmatter 41 Postbus 225 2290 AE Wateringen   T 0174 712 555   www.ahvrij.nl