Bij AH Vrij hechten we veel waarde aan een fijne werkplek. Daarom hebben we onlangs een nieuwe lasruimte gerealiseerd in onze werkplaats. Een afgeschermde ruimte die geluidsoverlast beperkt en stofvorming tegengaat.

In de werkplaats voeren onze werkplaatsmonteurs samen met de werkplaats chef reparaties en onderhoud uit aan ons wagenpark, machines en handgereedschap. Hierbij worden ook geregeld slijp- en laswerkzaamheden uitgevoerd, die zorgen voor stofvorming en veel lawaai. Tot op heden vonden deze werkzaamheden plaats in een open ruimte in de werkplaats. Wat natuurlijk heel storend kan zijn voor de collega monteurs die bezig zijn met andere werkzaamheden. Er is daarom besloten om een afgeschermde lasruimte te creëren binnen de werkplaats. Het is nu wachten op de laatste aanpassingen en dan kan de lasruimte in gebruik worden genomen.

De nieuwe lasruimte is voorzien van geluidsabsorberende panelen, die niet alleen geluidshinder in de rest van de werkplaats voorkomen, maar ook het geluidsniveau in de lasruimte zelf beperken. Daarnaast is de ruimte voorzien van een ventilatiesysteem dat de lucht continue ververst, door het aanvoeren van schone en afzuigen van vuile lucht. Uiteraard is de ruimte ook voorzien van een stevige werkbank en bovenloopkraan voor het verplaatsen van zware onderdelen. Aan de voorzijde heeft de lasruimte een verschuifbaar PVC strokengordijn, zodat ook grote onderdelen gemakkelijk naar binnen kunnen worden gebracht.